Përagtiti për shtyp: Gj-Musa,gazetar.
Shefit Doksani,nji cikel me fabula nga fabulisti ne fjal.
Shefiti eshte autor i 8(tete) libra dhe po punon pa reshtur per te botuar vllimin e 9 me fabula.

Shefit Doksani

Fabula

Si ta kuptojme?!!
__________________
Hengri ujku ne vathe disa dele
E qelloi bariu,ne koke,trute fertele
Ashper reagon shoqata kriminele :
-Dhune e pa pare,s,vritet ujku
Pse ha dele.

 

Ku ta fus?!!
______________
Opozitar i eger nje majmunush
Flet,cirret,drejton gishtin
Po nuk di kujt t,ja fus
I pelqyeshem,mendimi i deles
-Me siguri,do ja fusi. vetes.
“””””””””””””””””””””””””””””””””””
Metoda e Republikes se Re
___________________________
Ne cadren e lirise futet ujku rrufe
Shkruar ne lekure, Republike e Re.
Shpejte afrohet tek mikrofoni:
-Degjoni, zoterinj ,degioni
I themi dashit qe prin kopen
Te ik sa me pare,te marr dhen
Ndryshe ia kemi bere bene
Do ta varim ne litar
E do ta rjepim te gjalle
Mbrapa cadres hidhet nje lepur :
-Republika e Re e paska me te rjepur.
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Kush denohet?!!!!
_____________________
Ujqerit ne parlament e qveri
Hane me thase
Cakalli ne komune e bashki
Me traste
Urgjentisht pleqesia
Ke te denoj te parin?!!
Me e shpejte drejtesia
-Cakallin,cakallin
“”””””””””””””””””””””””””””

Fabul
Se c,eshte gjeje ti.
______________________
Ne nje qafe mali,cdo dite
Ujku buallit i zinte prite
E shante,i hakerrohej
Dhe i gjuante me gure.
Duroi sa duroi bualli
Me ne fund iu turre:
-Aq sa duhet toleruar,te toleroj
Se cdo gje ka kufi e cak
Ndryshe me brire te derrmoj
E te lyej te terin me gjak.
Qesh ujku hi,hi,hi
-Kjo eshte dhune, jo demokraci
Ia kthen bualli me neveri:
-Ate se c,eshte gjeje ti
“”””””””””””””””””””””””””””””””
Intervista e Derrit
______________________
Brenda ne plevice
Jep derri interviste
E pyet dashi me brire:
-Ne cilen qeveri ishit me mire?
Petgjigjet derri rrufe:
-Ne qrverine e hajduteve
Ishim fiks fare. oho ho
Me kostum me kollare.
Ne fund para nje mikrofoni
Pyet lopa-vettingun pse se doni?
-Aha,vettingu zonje, na e ka me hile
Jo vrtem na kthen ne origjine
Por na ve dhe zile!
“”””””””””””””””””””””””

 

Kunder. (E ripunuar)
“””””””””””””””””””””””””””””
Mengjes heret ne agim,
Pyet e bija nene dhine:
_Ata ne cadren e kampingut
Pse jane kunder vettingut?!!
_Thone_ pergjigjet e e ma
Dhe ne cast perlotet
– Qe vettingu, te pret koqet.
Me frike,pyet ebija duke qare me denes:
-Po mire moj mama, cjapit do t,ia prese?!l
“””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Keqdegjimi.
“”””””””””””””””
Pyeti shurdhi publikisht:
-Si perkthehet Big Bradher ne Italisht?
Ia kthen njeri aty prane:-Grande Fratelo
-Si,si,….nuk e degjova mire,Grande Bordello?!!!
“””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Protesta fabul
“”””””””””””””””””””””””””
Lopa atje ne kullot
Proteston,me gojen plot:
_Per nje buke, hengra burg
Ujku vodhi njeqind e nje
I thane hajdut
Po…si bene asgje.
“””””””””””””””””””””

Kush e thyen me dysh.
“””””””””””””””””””””””””””””””””””
Kontrollori sapo hyn ne zyre
Me njehere u fantaks
Dhelpra dhe cakalli
Shkruajne me nje laps
-Ndajeni-u tha-thyheni me dysh
Dhelpres iu be qejfi

-Jo,jo-tha-me dysh e thyen shefi